top of page
Cover Half zo Goed.jpg

PERSBERICHT 

Nieuwe single Mathieu & Guillaume - Half zo goed

Na de recente samenwerking met Stef Bos, zingen Mathieu & Guillaume opnieuw samen met een verassende naam, al is die bij het grote publiek niet echt bekend. Ann-Sophie Theunis, de vrouw van Guillaume dook deze keer mee de studio in met de broers. Guillaume wist het al langer, “Ik denk dat er echt niemand is maar half zo goed als zij”. Dat zij ook nog eens kan zingen, bewijst de nieuwe single "Half zo Goed" die op 7 juni uitkomt.
 

De broers zijn helemaal terug! Na de single "Terug naar Plettenberg" samen met Stef Bos, is er nu de nieuwe single "Half zo Goed". Het lied vertelt hoe Guillaume en zijn vrouw Ann-Sophie elkaar leerden kennen. "Wanneer je iemand ontmoet en je bent volledig overdonderd, geef je je volledig over aan iemand die je eigenlijk niet of nauwelijks kent. Maar dat ene moment bepaalt misschien wel de rest van je leven. Het was op een zaterdagavond bijna 10 jaar geleden dat ik na een optreden met mijn broer Mathieu op café belandde toen ik Ann-Sophie voor de eerste keer ontmoette. En nu, 10 jaar later zijn we getrouwd en hebben we samen een een zoontje Julien", vertelt Guillaume trots. 

Dat Ann-Sophie nu ook meezingt in het nummer is eigenlijk toeval, verklapt hij: “Ik schreef het lied als duet en we hadden ook al een artieste op het oog. Toen die ziek uitviel op de dag van de opnames, sprong Ann-Sophie in om de demo op te nemen in de studio. Dat klonk zo fijn dat we het nummer uiteindelijk ook met haar hebben ingeblikt. En zo werd het ook echt “ons” verhaal. Nooit gedacht dat ik ooit een trio zou doen met mijn broer en mijn vrouw, maar het was de moeite”, lacht Guillaume nog.​

Voor Ann-Sophie is het een heel aparte ervaring: "Ik zing heel graag, maar nooit voor een publiek. Het is Guillaume die me moest overtuigen om achter de micro te gaan staan. Iedereen in de studio had meteen het gevoel dat het verhaal klopte... een nummer dat over mij gaat, dat voor mij geschreven werd en waar ik nu ook nog eens zelf op meezing. Dus wou ik het wel proberen voor een keer, maar het liefst van al blijf ik gewoon de host van Bleyckhof, de evenementenlocatie die ik samen met Guillaume uitbaat in Oelegem."

De hoes is opnieuw een pentekening van Mathieu, gebaseerd op een foto van Guillaume en zijn vrouw Ann-Sophie. Mathieu is naast zanger ook tekenaar en schilder: “Momenteel werk ik aan het artwork van het album dat later dit jaar uitkomt. Ik probeer een reeks tekeningen te maken waarbij ik telkens met simpele lijnen het verhaal vertel van de songs.”

 

Half zo Goed is beschikbaar vanaf vrijdag 7 juni 2024 op alle digitale streamingplatformen.

Cover Half zo Goed.jpg

Half zo Goed

Mathieu & Guillaume en Ann-Sophie

 

 

Producer: Joes Brands

Release: 7 juli 2024

Contact: info@m-g.be I 00 32 472 28 30 47

MATHIEU & GUILLAUME

Mathieu en Guillaume werden bij het grote publiek bekend als finalisten van X-Factor in 2009, sindsdien brachten ze drie albums uit (Kleinste sterren in 2010, Goldmund in 2014 en Plettenberg in 2017) en speelden ze met verschillende programma’s in de Vlaamse culturele centra. De afgelopen jaren waren ze te horen en te zien met eigen muziek en formats op TV (oa. Iedereen Beroemd in 2013) en radio. Zo zijn ze sinds 2014 ze de vaste zangers in het zaterdagochtendprogramma “De Radio 2 Weekwachters” waar ze al 10 jaar lang wekelijks de actualiteit bezingen op geheel eigenzinnige manier.

In april 2024 brachten ze de single "Terug naar Plettenberg uit" met Stef Bos. Na de zomer volgen nog twee singles en album, met daarop opnieuw een samenwerking met een verassende en grote naam.

Mathieu & Guillaume ©Jokko _24UURLIVE4 kopie.jpg

CONTACT & BOOKINGS

info@m-g.be

bookings:

annemie@wellwellwell.be

+32 472 81 91 95

bottom of page